Barion Pixel

A közösségi média tud inspirálni is? – Interjú Molnár Matyival

Kosárlabdával és kamerával a kézben, a világ körül. Molnár Matyi akrobatikus kosarassal, a Face Team vlogjának alapítójával beszélgettünk. Youtube világról, social média detoxról; sportról és filmezésről. Egy nem mindennapi Z-generációs életútja testközelből.

Előadásainkon gyakran szegeződik nekünk a kérdés, hogy van-e olyan Youtube csatorna amit a gyerekek is szeretnek, és nem leépíti a nézőt. Ilyenkor rendre előkerül a Face Team csatornája példaként.

A 2004-ben alapított Face Team csapata Magyaroszágon is meghonosította az akrobatikus kosárlabdát. Mára pedig az egyik leglátványosabb sportágak közé emelte azt. A folyamatosan növekvő népszerűségben pedig Matyinak is nagy szerepe van, aki a csapat tagjaként 2017-ben elindította a vlog csatornát. Az elmúlt két és fél évben heti rendszerességgel jelentkező videók idáig közel 20 milliós megtekintésnél járnak.

Podcast adásunkból kiderül, hogy Matyi, aki nemcsak kosarasként, downhill kerékpárosként, de legalább ennyire videós tartalomkészítőként is tevékenykedik; nem épp hétköznapi életet él.

A sport, az utazás és a filmezés töltik ki a hétköznapjait. De hogyan hat rá a siker? Honnan indul egy nem épp tipikus Z-generációs fiatalember? Mik azok a kérdések, amik minden siker és kudarc közt foglalkoztatják?

Sokan a Face Team egyik arcaként azonosítják Molnár Matyit, de milyen a sportoló és filmes kényes egyensúlyában élni? Egy ennyire kreatív és impulzív személyre hogyan hat a social média? Főként, hogy abban a személyes ismertsége is jelentős, a közel húsz-ezer fős instagram profilja által.

A beszélgetés egyik apropója a nemrég – vlogjukban is megjelenő – közösségi média detox volt, amit egy külföldi nyaralás alatt próbált ki. Ennek eredményéről, tanulságairól is mesélt nekünk.  Az interjú azonban a fenti kérdéseken is túlmutat. Egy inspiráló életutat ismerhetünk meg, teli elszántsággal, kitartással és munkával.  És ha neked sem ezek a jelzők jutnának kapásból eszedbe az új generációkra gondolva, akkor ez egy tabudöntögető beszélgetés lesz számodra.

Hallgasd meg az adást további nyolc különböző lejátszó egyikével, ami neked a legkedvesebb. Extra tartalmakért pedig csatlakozz podcastünk facebook csoportjához.
Tudj meg többet a digitális tudatosságról, és legyünk partnerek! Diákoknak és szülőknek segítünk, hogy könnyebben eligazodjanak a digitális térben.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a legjobb témákról!

Dávid

Dávid

Hozzászólnál? Itt az alkalom!
Share on facebook

hallgass minket.

Elindult a REVISE podcast csatornája.

Beszélgetések a digitális kor kihívásairól, a generációk tükrében.

Kéthetente új résszel jelentkezünk! Addig is, hallgasd meg legutóbbi adásunk. Kattints a fenti ikonok egyikére!

legújabb bejegyzések.

csatlakozz közösségünkhöz.