Barion Pixel

A Munch egy ételmentő platform, amire a befektetők is lecsaptak! – Interjú Wettstein Albert társalapítóval

Amivel berobbantak egy pofon egyszerű ötlet: egy alkalmazás segítségével tegyünk az élelmiszerpazarlás ellen. Már nem csak a felhasználók, hanem a Cápák között befektetői is bizalmat szavaztak a Munchnak. Egy egyetemista alapítóval beszélgettünk a cégépítésről és személyes útjáról!

Mi az a Munch?

Egy platform, amin keresztül a pékségek, éttermek és boltok, az aznap megmaradt élelmiszereket meglepetéscsomagokba állítják össze, amire bárki lecsaphat féláron. Egy kezdeményezés, ami aktív választ kíván adni az ételpazarlás problémájára, miközben mindenki nyer. A vásárló, aki kipróbálna valami újat, ráadásul spórol is vele. Az éttermek, akiknek a kifogástalan minőségű ételt nem kell kidobniuk a nap végén, hanem kedvezményesen értékesíteni tudják azokat.

A kezdeményezést négy egyetemista indította el 2020 nyarán  – Perepelica Kirill, Zwecker Bence, Zsoldos Botond és Wettstein Albert –, mára pedig az ország több városában tudunk már “muncholni”.

Munch és a Cápák között

Az RTL Klubon futó Cápák Között című üzleti showműsorban, annak történetében először az összes „Cápa” beszállt a csapat támogatásába. Úgy tűnik tehát, hogy nem csak a több tízezres felhasználó kedveli a kezdeményezést, hanem a befektetők is lehetőséget látnak benne.

Alberttel elsők közt beszélgethettünk a tv-s szereplés óta. A beszélgetés remek alkalom volt arra, hogy meséljen a Munch indulásáról, a társadalmi célokról, és arról, hogy miért tartották fontosnak, hogy mindez üzletileg is eredményes legyen.

 

A startup építő

Albert szinte sorozat vállalkozónak tűnik, aki a rendezvényszervezéstől a startup építésig már több területen kipróbálhatta magát. Mégis az ételmentés missziója volt olyan hatással rá, ahol a jövőjét is elképzelni .

Ebben a podcastben annak jártunk utána, hogyan látja Albert a vállalkozásépítés alapjait. Mik azok az emberi tényezők, amire szerinte érdemes odafigyelnünk, akár vállalkozást építünk, akár az eligazodási pontokat keressük az életben. Hogyan hatott a gondolkodására egy fél éves Amerikai kitérő, és persze milyen a viszonya a digitális térrel? Elvégre, ha valaki applikáción keresztül szeretne változást és szemléletváltást hozni egy iparágba annak ó kell, hogy legyen véleménye a tudatos digitális jelenlétről is.

Wettstein Alberttel való beszélgetés beengedett minket is a kulisszák mögé: gondolkodásmód, életszemlélet, kitartás és azok az esszenciák rajzolódnak ki, melyeknek sokszor csak az eredményét látjuk.

Tarts velünk, ismerd meg a Munch és Albert történetét!

Hallgasd meg az adást további nyolc különböző lejátszó egyikével, ami neked a legkedvesebb. Extra tartalmakért pedig csatlakozz podcastünk facebook csoportjához. Ajánlj minket másoknak is!

Dávid

Dávid

Hozzászólnál? Itt az alkalom!
Share on facebook

hallgass minket.

Elindult a REVISE podcast csatornája.

Beszélgetések a digitális kor kihívásairól, a generációk tükrében.

Kéthetente új résszel jelentkezünk! Addig is, hallgasd meg legutóbbi adásunk. Kattints a fenti ikonok egyikére!

legújabb bejegyzések.

Flexing – értékem mások szemében

Az utóbbi időben elég sokat foglalkoztam a befektetésekkel, úgy mint ingatlan, kötvény vagy részvény. Természetesen akarva-akaratlanul is szembe jött velem a kriptovaluták világa. Kicsit beleástam magam, majd úgy döntöttem, vásárolok valamennyit és meglátjuk mi lesz. Így találkoztam az NFT-k birodalmával, a metaverzum kifejezéssel és még sorolhatnám.

Olvass tovább »

csatlakozz közösségünkhöz.