Barion Pixel

Ahol minden vélemény számít! – ez az online listening!

Kifinomult algoritmusok figyelnek minden szavunkra! A SentiOne segített már összeállítani a legértékesebb magyar sportolói listákat éppúgy, mint társadalmi folyamatokat leírni, vagy egy-egy márka megítélését felmérni. Ez az online listening, amiben Farkas Anikó kalauzolt el minket.

Ebben a beszélgetésben az online adatelemzés futurisztikus jelenéről beszélgettünk. Farkas Anikó, aki a SentiOne kommunikációs munkatársa, bevezetett minket az online listening műkődésének rejtelmeibe, lehetésges felhasználási területeibe.

Az online listening

A kulcsszó alapú monitorozás lehetővé teszi, hogy az online térben folyó diskurzusokat elemezzék. Az említések környezete pedig segít eldönteni, hogy inkább negatív vagy pozitív a kereséseink megítélése.

Ezzel a módszertannal céges kampányok épülhetnek fel, amik a célközönség valódi igényeit szolgálhatják. Vagy épp visszamérhetik egy kampány sikerét, egy influencer teljesítményét. De segít a különböző közösségi média felületek, visszajelző oldalak, fórumok, weboldalak és blogok algoritmus általi átolvasása akár egy-egy társadalmi változás közösségi megítélését is felmérni.

Anikó segített megérteni a publikus oldalak figyelésének módszertanát. Miközben olyan érdekességeket is megtudhattunk, hogy egy Forbes-lista készítésében milyen szerepe lehet az online listeningnek vagy a magyar Black Friday célközönségének változását hogyan tudta nyomonkövetni a SentiOne platformja.

Tarts velünk egy igazán történetmesélős beszélgetésben, ahol a jövőt formáló technológia működésébe is bepillantást nyersz!

 

Hallgasd meg az adást további nyolc különböző lejátszó egyikével, ami neked a legkedvesebb. Extra tartalmakért pedig csatlakozz podcastünk facebook csoportjához. Ajánlj minket másoknak is!

Dávid

Dávid

Hozzászólnál? Itt az alkalom!
Share on facebook

hallgass minket.

Elindult a REVISE podcast csatornája.

Beszélgetések a digitális kor kihívásairól, a generációk tükrében.

Kéthetente új résszel jelentkezünk! Addig is, hallgasd meg legutóbbi adásunk. Kattints a fenti ikonok egyikére!

legújabb bejegyzések.

Az igazság alkonya és a fake news aranykora

Honnan ismered fel az álhíreket? Hogyan hatnak ránk? Ebben a podcastben az álhírek keletkezését és térhódítását beszéltük át. Egy új korszak kezdete ez, amikor az igazság nem bír többé jelentőséggel, ezzel szemben az érzelmek válnak az új objektív mércévé.

Olvass tovább »

csatlakozz közösségünkhöz.