Barion Pixel

Ahol minden vélemény számít! – ez az online listening!

Kifinomult algoritmusok figyelnek minden szavunkra! A SentiOne segített már összeállítani a legértékesebb magyar sportolói listákat éppúgy, mint társadalmi folyamatokat leírni, vagy egy-egy márka megítélését felmérni. Ez az online listening, amiben Farkas Anikó kalauzolt el minket.

Ebben a beszélgetésben az online adatelemzés futurisztikus jelenéről beszélgettünk. Farkas Anikó, aki a SentiOne kommunikációs munkatársa, bevezetett minket az online listening műkődésének rejtelmeibe, lehetésges felhasználási területeibe.

Az online listening

A kulcsszó alapú monitorozás lehetővé teszi, hogy az online térben folyó diskurzusokat elemezzék. Az említések környezete pedig segít eldönteni, hogy inkább negatív vagy pozitív a kereséseink megítélése.

Ezzel a módszertannal céges kampányok épülhetnek fel, amik a célközönség valódi igényeit szolgálhatják. Vagy épp visszamérhetik egy kampány sikerét, egy influencer teljesítményét. De segít a különböző közösségi média felületek, visszajelző oldalak, fórumok, weboldalak és blogok algoritmus általi átolvasása akár egy-egy társadalmi változás közösségi megítélését is felmérni.

Anikó segített megérteni a publikus oldalak figyelésének módszertanát. Miközben olyan érdekességeket is megtudhattunk, hogy egy Forbes-lista készítésében milyen szerepe lehet az online listeningnek vagy a magyar Black Friday célközönségének változását hogyan tudta nyomonkövetni a SentiOne platformja.

Tarts velünk egy igazán történetmesélős beszélgetésben, ahol a jövőt formáló technológia működésébe is bepillantást nyersz!

 

Hallgasd meg az adást további nyolc különböző lejátszó egyikével, ami neked a legkedvesebb. Extra tartalmakért pedig csatlakozz podcastünk facebook csoportjához. Ajánlj minket másoknak is!

Dávid

Dávid

Hozzászólnál? Itt az alkalom!
Share on facebook

hallgass minket.

Elindult a REVISE podcast csatornája.

Beszélgetések a digitális kor kihívásairól, a generációk tükrében.

Kéthetente új résszel jelentkezünk! Addig is, hallgasd meg legutóbbi adásunk. Kattints a fenti ikonok egyikére!

legújabb bejegyzések.

Flexing – értékem mások szemében

Az utóbbi időben elég sokat foglalkoztam a befektetésekkel, úgy mint ingatlan, kötvény vagy részvény. Természetesen akarva-akaratlanul is szembe jött velem a kriptovaluták világa. Kicsit beleástam magam, majd úgy döntöttem, vásárolok valamennyit és meglátjuk mi lesz. Így találkoztam az NFT-k birodalmával, a metaverzum kifejezéssel és még sorolhatnám.

Olvass tovább »

csatlakozz közösségünkhöz.