Barion Pixel

Digitális detox

Egy évtized alatt a mobiltelefonok elképesztő térnyerése drámaian átalakította a mindennapi életünket. A mobilfüggőség korunk népbetegségévé vált, különösen a fiatal korosztály körében.

„Időről időre felbukkan egy-egy forradalmi termék, amely mindent megváltoztat.” Mondta Steve Jobs az első iPhone 2007-es bemutatásakor. Igaza lett.

Mára egy átlagos magyarországi felhasználó is kb. 3-4 órát tölt a telefon előtt, de legalábbis képernyő előtt biztosan. Mindaz, ami elsőre talán áldásnak tűnt, mára már komoly kihívást jelent.

Az Amerikai Pszichológiai Társaság stresszről szóló 2017-es felmérése szerint az amerikai felnőttek kétharmada szerint jót tenne a mentális egészségének, ha rendszeresen kikapcsolna mindent vagy digitális elvonókúrát tartana. Mégis ezt, nemcsak Amerikában teszik meg kevesen, de itthon is.

Podcast adásunkban a magyar mobilozási szokásoktól indulva, a digitális detox létjogosultságáról beszélgettünk. Miért van rá egyáltalán szükség? Hogyan használjuk mi a telefonjainkat, milyen tevékenységek vannak összesűrítve a zsebeinkben lapuló kütyükben.

A Be Social legújabb hazai felmérésből pl. kiderül, hogy minden harmadik mobilfelhasználót a környezete, vagy ő maga függőnek tart.

Beszélgettünk egy új öröknaptárról, a 40 napos digitális detoxról. Ez az öröknaptár, amit a REVISE felületén nemsokára bárki megrendelhet segít abban, hogy napi kihívások által gondoljuk újra kütyükhöz való viszonyainkat.

Itt az ideje, hogy beszélgessünk arról, ami mindannyiunk hétköznapjait érinti, és hatékony megoldást kínáljunk mindazoknak akik azt szeretnék, hogy ők használják a készülékeiket; és ne fordítva.

Ismerkedj meg a digitális detox ideájával, hátha Te is kedvet kapsz egy kis kísérletre a saját felhasználási szokásaid kapcsán.

Vágj bele Te is a digitális detoxba!

Megjelent a 40 napos digitális detox naptárunk, ami napról napra új kihívást állít eléd, és a végén egy teljesen kütyümentes napig vezet majd!

Dávid

Dávid

Hozzászólnál? Itt az alkalom!
Share on facebook

hallgass minket.

Elindult a REVISE podcast csatornája.

Beszélgetések a digitális kor kihívásairól, a generációk tükrében.

Kéthetente új résszel jelentkezünk! Addig is, hallgasd meg legutóbbi adásunk. Kattints a fenti ikonok egyikére!

legújabb bejegyzések.

csatlakozz közösségünkhöz.