Barion Pixel

Fókuszban maradni – a figyelem az új művészet

A ránk zúduló információ dömping hatására érzések és indulatok áramlanak bennünk. Szinte észre sem vesszük őket, mégis meghatározzák a jelenlétünk. Ebben a podcastben a fókuszáltságot vettük górcső alá.

Fókusz

Érezted már azt, hogy belekezdenél valamibe, de folyamatosan elcsúsznak a gondolataid? Lenne egy feladatod, de teljesen máson töröd a fejed? Egy előadást hallgatsz, de a holnapi ebéd receptjét gondolod át a fejedben?

Mindfulness

Ha foglalkoztál már a fókuszáltság kérdésével biztosan veled is szembejött már a fogalom. Mit jelet a mindfulness? A tudatos jelenlétet, mikor a kíváncsiságod és figyelmed az adott pillanatban megélt történésre összpontosul. S bár elsőre ez egyszerűnek tűnhet, a modern ember számára valójában cseppet sem az. 

Hogyan maradjak fókuszban?

A digitális tér ránk gyakorolt hatása olyan mértékben szőtte át a hétköznapjainkat, hogy a legapróbb hétköznapi történéseket sem tudjuk elképzelni egy kis digitális rásegítés nélkül. Mindez azt is jelenti, hogy a figyelmünkért még több behatás versenyez. Egy ideig megpróbálunk úrrá lenni, ezen a generációs kihíváson, de nagyon gyakran ez új határok kijelölése nélkül nem megy. Hiszen mi történik, amikor elveszítjük a fókuszunkat? Ez kihat az eredményességünkre, hatékonyságunkra, sőt időt veszítünk, ami pedig az egyik legértékesebb kincsünk.

Ebben a beszélgetésben megvizsgáltuk a konkrét okokat, amiket azonosítva máris könnyebb a határok kijelölése, tippeket adtunk arra nézve, hogyan szállj szembe a figyelmedért folytatott ingerekkel! Saját élményeinket megosztva boncolgattuk a témát, ahol a külső lehetőségek igénybevétele éppúgy szóba került, mint a belső erőforrások kiaknázása!

Tarts velünk, és maradj fókuszban!

Dávid

Dávid

Hozzászólnál? Itt az alkalom!
Share on facebook

hallgass minket.

Elindult a REVISE podcast csatornája.

Beszélgetések a digitális kor kihívásairól, a generációk tükrében.

Kéthetente új résszel jelentkezünk! Addig is, hallgasd meg legutóbbi adásunk. Kattints a fenti ikonok egyikére!

legújabb bejegyzések.

Flexing – értékem mások szemében

Az utóbbi időben elég sokat foglalkoztam a befektetésekkel, úgy mint ingatlan, kötvény vagy részvény. Természetesen akarva-akaratlanul is szembe jött velem a kriptovaluták világa. Kicsit beleástam magam, majd úgy döntöttem, vásárolok valamennyit és meglátjuk mi lesz. Így találkoztam az NFT-k birodalmával, a metaverzum kifejezéssel és még sorolhatnám.

Olvass tovább »

csatlakozz közösségünkhöz.