Barion Pixel

Hát én immár kit válasszak? – a netes ismerkedés evolúciója

Pár éve még kicsit ciki volt a netes társkeresés, ma már sok jó példát is látunk magunk körül. Mégis hogyan működik ez a világ? Miért tartunk tőle, mik a buktatók? Ha még nem ismerted, most bepillantást nyerhetsz.

A legfrissebb, 2017-es adatok szerint az amerikai párok  39 százaléka online talál egymásra. Talán Magyarországon még nem ilyen erős ez az arány, de jól látszik: ami régen ciki volt, ma már teljesen elfogadottá vált.

Bizonyára mindnyájan találkoztunk már olyan sikeres és tartós kapcsolatban élő párokkal, akik az interneten randiztak először. Ugyanakkor sok bizonytalanság és félelem is övezi ezt a módot, amit tovább erősítenek azok a történetek, amelyek az online ismerkedést követő sikertelen és kiábrándító randevúkról szólnak.

S bár nemzetközi kutatások szerint a nők lettek a nyertesei az online párkeresésnek mindkét nemre jellemző, hogy folyamatosan új embereket ismerhetünk meg, fokozottabb a félelmünk, hogy egy konkrét személy melletti döntést nehezen hozunk meg. Hiszen ezzel egyben lemondunk a többi lehetséges választásról, és félünk, hogy lemaradunk egy jobb lehetőségről. 

Ebben a podcast epizódban a netes ismerkedés hogyan létére kerestük választ. A nagy testvér (értsd Facebook), pár hete Magyarországon is bevezette a  Facebook Dating szolgáltatást, ahol bárki létrehozhatja a saját randiprofilját. A beszélgetés felütését az új szolgáltatás adta, de természetesen a Tinder, a Happn és más platformok is szóba kerültek.

Hogyan működnek? Mire érdemes figyelni, ha regisztrálunk? Ha már ismered az alkalmazásokat, akkor azért. Ha még kezdő vagy, vagy csak gondolkodsz az internetes társkeresésben, azért érdemes meghallgatnod az adást.

Saját tapasztalatok és iparági háttérbetekintés, egy izgalmas beszélgetésben.

Az adást további nyolc különböző lejátszó egyikével is hallgathatod! Ha hozzászólnál a témához, akkor csatlakozz podcastünk facebook csoportjához.

Dávid

Dávid

Hozzászólnál? Itt az alkalom!
Share on facebook

hallgass minket.

Elindult a REVISE podcast csatornája.

Beszélgetések a digitális kor kihívásairól, a generációk tükrében.

Kéthetente új résszel jelentkezünk! Addig is, hallgasd meg legutóbbi adásunk. Kattints a fenti ikonok egyikére!

legújabb bejegyzések.

csatlakozz közösségünkhöz.