Barion Pixel

Hogyan öli meg a figyelem iránti vágy a kreativitásod?

Vajon mi volt előbb? Kreatívak voltunk, ami figyelmet adott nekünk, vagy a figyelemért harcolva próbálunk kreatívvá válni? Ebben a beszélgetésben a közösségi média háromperces hírnevének illúzióján keresztül gondoltuk újra a kreativitásról alkotott képet.

A kreativitás és a figyeleméhség kapcsolatát egy színész – Joseph Gordon-Levitt – TED- előadása alapján vettük górcső alá. Ő, aki talán kivételezetten sok figyelmet kapott, azt tapasztalta, hogy a követők és kedvelések gyűjtése csak elégedetlenséghez és a kreativitás csökkenéséhez vezet.

Az elismerés és figyelem iránti vágyunk csak akkor kezd igazán éhséggé formálódni, amikor az első sikereinket elérjük. Ugyanakkor egy ponton túl, már nem csak önmagunk megosztása, hanem másokkal folyó versengés is nyomást gyakorol ránk, hogy jobbak, kreatívabbak, szerethetőbbek legyünk.

Ebben a podcast epizódban Levitt gondolatit jártuk körbe, miközben az alkotásról, a kreativitásról és az önkifejezésről beszélgettünk.

Mitől válik valami figyelemre méltóvá? Mi kell ahhoz, hogy igazán elmélyülten tudj alkotni valamit, legyen szó instagram posztról, vagy életed fő művéről? Akkor tudsz igazán nagyot alkotni, ha befelé figyelsz, vagy ha a versenytársak közt keresed meg a saját hangod?

Tarts velünk, hogy kicsit másként gondolj a kreativitásra, az önkifejezésre és az alkotásra!

 

Hallgasd meg az adást további nyolc különböző lejátszó egyikével, ami neked a legkedvesebb. Extra tartalmakért pedig csatlakozz podcastünk facebook csoportjához. Ajánlj minket másoknak is!

Dávid

Dávid

Hozzászólnál? Itt az alkalom!
Share on facebook

hallgass minket.

Elindult a REVISE podcast csatornája.

Beszélgetések a digitális kor kihívásairól, a generációk tükrében.

Kéthetente új résszel jelentkezünk! Addig is, hallgasd meg legutóbbi adásunk. Kattints a fenti ikonok egyikére!

legújabb bejegyzések.

Az igazság alkonya és a fake news aranykora

Honnan ismered fel az álhíreket? Hogyan hatnak ránk? Ebben a podcastben az álhírek keletkezését és térhódítását beszéltük át. Egy új korszak kezdete ez, amikor az igazság nem bír többé jelentőséggel, ezzel szemben az érzelmek válnak az új objektív mércévé.

Olvass tovább »

csatlakozz közösségünkhöz.