Barion Pixel

Koronavírus, ami átszabja a hétköznapokat – Áldás vagy átok az online?

Napok alatt változtatotta meg minden hétköznapi gondolatunk és tettünk a koronavírus. Átalakultak a munka, a tanulás és a magánélet szabályai. Mostmár biztos nincs külön online vagy offline életünk.
Az önkéntes karantén, a #maradjotthon, az iskolabezárások, az érintkezési szabályok átíródása, a sorbanállás szabályainak megváltozása. Csak néhány dolog, amit mégcsak pár hete kezdtünk el, de szinte nem is emlékszünk, hogy hol is kezdődtek ezek.
Ebben a podcast beszélgetésben arról értekezünk, mi történt velünk az elmúlt hetekben. Hogyan jutottunk mindannyian online térbe a koronavírus hatására. S miközben még csak az egész elején, talán közepén vagyunk: ahol csak lehet bevezették a home office intézményét, a pedagógusok online tartanak órát, vagy legalábbis megpróbálkoznak a digitális oktatással.

Mi az a kis metszet, amit a digitális generációk és az offline generációk esetében is hasonlóan látunk? Hogyan fog a jövő oktatására, munkahelyeire hatni az egyszeri kényszer átállás az online kapcsolattartásra?

Van- e még értelme a képernyőidő korlátozásairól beszélni a családoknál? Mi az amire még ilyenkor is jó odafigyelni? Hogyan beszéljünk a gyerekekkel a koronavírusról?
 
Mindenre nekünk sem volt válaszunk, de igyekeztünk a koronavírus parán túlmutatva, olyan perspektívákat is behozni a beszélgetésbe, amikről ma kevesen beszélnek.

Hallgasd meg az adást további nyolc különböző lejátszó egyikével, ami neked a legkedvesebb. Extra tartalmakért pedig csatlakozz podcastünk facebook csoportjához.

Dávid

Dávid

Hozzászólnál? Itt az alkalom!
Share on facebook

hallgass minket.

Elindult a REVISE podcast csatornája.

Beszélgetések a digitális kor kihívásairól, a generációk tükrében.

Kéthetente új résszel jelentkezünk! Addig is, hallgasd meg legutóbbi adásunk. Kattints a fenti ikonok egyikére!

legújabb bejegyzések.

csatlakozz közösségünkhöz.