Barion Pixel

Milyen robotot követ a gyerekem – avagy a tökéletes influencer.

Honnan jött a sok influencer? A közösségi médiában és a YouTube-on felnövő véleményvezérek ma mindent visznek. Sőt még annál is többet: eljött a transzmédia kora, ahol a mesterséges intelligencia találkozik a valós érzelmi szükségekkel.

A Z- és Alfa-generáció tagjai teljesen természetesnek veszik, ami a szülőknek egyenesen furcsa, a köztes generáció pedig fenntartásokkal kezeli. Ez az influencer világ. Véleményvezérek, akik a YouTube-on és közösségi médiában találtak önkifejezésre és gyűjtöttek maguk köré közönséget.

Ha jelen vagy az egyes platformokon, akkor már biztos Te is találkoztál vele, hogy az influencerek mint közvetítők jelennek meg a márkák és a fogyasztók közt. Egyfajta személyes hangvétel segít, hogy az üzenet nem bárkinek vagy mindenkinek szóljon, hanem egy konkrét célcsoportnak. Az influencer marketing attól működik,  hogy az adott személy a potenciális vevő szerepében mutatja be az adott terméket vagy szolgáltatást. Ezért azonnal azonosulni tudunk a márkával, hiszen előzőleg azonosultunk a véleményvezérrel. Ez rengeteg új megjelenési módot biztosít egy brand számára, sőt az emberek is sokkal szerethetőbbnek tartják tőle a márkát.

De hogyan hat ez a felnövekvő digitális nemzedékre?

Te már hallottál Lil Miqueláról?

Ő az a virtuális influencer, akiről nem is titkolják, hogy csak fikció. Képeire mégis ezrével ömlenek a lájkok. A virtuális karaktert emberi tulajdonságokkal felruházva még zenei karrierjét is beindították. Jelenleg csak az Instagramon 1,7 millióan követik.  Bármit is tesz, azt tinédzserek ezrei követik. Globális márkák találtak Miquelaban megfelelő partnert, miközben egy csapat dolgozik azon, hogy patikamérlegen kimért sebezhetőséget mutatva testesítse meg a tökéletes véleményvezért.

A transzmédia megjelenéshez vezető útról és Miquela-jelenség mai állapotáról beszélgetünk podcastünkben. Digitális szülőknek kötelező, mindenki másnak pedig a minket körülvevő világ eheti újragondolása.

Dávid

Dávid

Hozzászólnál? Itt az alkalom!
Share on facebook

hallgass minket.

Elindult a REVISE podcast csatornája.

Beszélgetések a digitális kor kihívásairól, a generációk tükrében.

Kéthetente új résszel jelentkezünk! Addig is, hallgasd meg legutóbbi adásunk. Kattints a fenti ikonok egyikére!

legújabb bejegyzések.

csatlakozz közösségünkhöz.