Barion Pixel

Oktatás a digitális térben – Interjú

A Revise társadalmi felelősségvállalásként, online webináriumokat tartott pedagógusoknak. Ezek témájáról, a digitális távoktatás kihívásairól, buktatóiról és az oktatási rendszerben hagyott nyomáról a Pátria Rádió kérdéseire válaszoltunk.

A Revise társadalmi felelősségvállalásként, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége közreműködésével több mint 750 pedagógusnak tartott a hatékony digitális oktatás eszközeiről webináriumot. Ezeken a webináriumokon, a Google Tanterem és a Zoom alkalmazás használatának alapjait sajátították el a résztvevők, akik Szlovákia, Magyarország és Szerbia területéről találkoztak az online térben. (A webináriumról készült felvételt itt találod.)

A Pátria Rádió oktatáspolitikai műsorának Horváth Dávid adott interjút. Récsei Noémi kérdéseinek apropóját a webinárium adta, de ezen túlmenően a krízishelyzet okozta új irányok buktatóiról és nehézségeiről is szó esett. 

A frontális oktatás digitális térbe való átültetéséhez milyen digitális készségekre van szükségünk? Hogyan hat mindez a jövő oktatási személetére? Mi a helyzet az egyes digitális oktatási keretrendszerekkel? Végül mindezek, hogyan hatnak az iskolapolgárokra: tanárokra, diákokra és szülőkre?

Hallgasd meg a teljes interjút, az alábbi lejátszó segítségével!

Dávid

Dávid

Hozzászólnál? Itt az alkalom!
Share on facebook

hallgass minket.

Elindult a REVISE podcast csatornája.

Beszélgetések a digitális kor kihívásairól, a generációk tükrében.

Kéthetente új résszel jelentkezünk! Addig is, hallgasd meg legutóbbi adásunk. Kattints a fenti ikonok egyikére!

legújabb bejegyzések.

csatlakozz közösségünkhöz.