Barion Pixel

Pályaválasztástól a pályaváltásig – Élet a céljaid mentén!

Életünk során akár 7 szakmaváltás is vár ránk. Vendégünk Stumpf Kata, aki igazi pályaváltó. Mégis abban a szakmában él és dolgozik, amit igazán szeret és azt a munkát végzi ami iránt szenvedéllyel van.

Stumpf Katával, a Konnekt Egyesület egyik alapítójával, a középiskolások pályaválasztását segítő Mentorprogram egyik megálmodójával beszélgettünk.

Kata már saját életútjában is különleges, hiszen jogász diplomáját rendezvényszervezésre cserélte. Legtöbben mégis a Petőfi-tv szerkesztő-riportereként ismerték, de országos figyelmet kapott TEDxYouth előadőként is. Ebben már másokkal is megosztotta azt a szenvedélyt, amivel az egyesületben a pályaválasztás ügyét felkarolta. Ma is a Konnekt Egyesület vezetője, előadó és riporter.

Ebben a podcast beszélgetésben sokszor összemosdóik a pályakeresés, pályaválasztás Kata személyes történetével. Egy igazán inspiráló életúttal, amellyel másokat is arra ösztönöz, hogy érdemes feltenni magunknak a kérdést: merre akarunk menni?

Legtöbben a középiskola végén kezdünk el gondolkodni azon, hogy milyen szakmát is válasszunk magunknak. S miközben Kata az egyesületük munkája által is ennek a korosztálynak segít feltenni kérdéseket, egyre jobban felerősödnek a pályaváltók ügye is.

Talán mindegy is, hogy valaki az út elején jár és a pályaválasztásakor szeretné kijelölni az ösvényt, ami majd egy jó élethez vezet; vagy már épp pályaváltóként veti meg a lábát egy új területen, az ilyenkor felmerülő kérdések mindannyiunknak hasonlóan súlyosak. Az asztal körül ezúttal épp úgy ültünk, hogy mindhárman pályaváltóként találtuk meg a helyünk a világban.

A podcast beszélgetésben pedig megkíséreltük a lehetetlent. Arra a kérdésre kerestük a választ, hogy hogyan lehet jól választani? Mit kell nekünk bejárnunk a témában, és mit tud hozzáadni a környezetünk, vagy egy mentor jelenléte?
Hogyan befolyásolja a munkáról alkotott képünk a digitális tér hétköznapjainkra gyakorolt hatása? Hogyan választ a mai generáció szakmát, és mit hozhat majd a jövő?

Tarts velünk ebben közös gondolkodásban! Hiszen a statisztikák alapján, vagy aktuális nálad is a pályakeresés/váltás kérdése, vagy aktuális lesz! 😉

Hallgasd meg az adást további nyolc különböző lejátszó egyikével, ami neked a legkedvesebb. Extra tartalmakért pedig csatlakozz podcastünk facebook csoportjához. Ajánlj minket másoknak is!

Dávid

Dávid

Hozzászólnál? Itt az alkalom!
Share on facebook

hallgass minket.

Elindult a REVISE podcast csatornája.

Beszélgetések a digitális kor kihívásairól, a generációk tükrében.

Kéthetente új résszel jelentkezünk! Addig is, hallgasd meg legutóbbi adásunk. Kattints a fenti ikonok egyikére!

legújabb bejegyzések.

csatlakozz közösségünkhöz.