Barion Pixel

Beléphet-e egyszer a nagyok közé a magyar facebook-másolat?

A Hundub közösségi oldal indulásával újra nagy fába vágták a magyar fejlesztők a fejszéjüket. Vajon sikerülhet-e 2021-ben legalább annyira népszerű oldalt építeni, amilyen az iWiW volt? És ha az nem tudta tartani az iramot a facebookal, vajon most sikerülhet? Kiknek és miről szól hát a Hundub?

A kettőezer-húsz évvége sem volt eseménytelen a digitális térben. Magyarországon, ha nem is világelső, de Kárpát-medence szerte meghatározó szereplő szeretne lenni az új Hundub nevet viselő közösségi média platform. 

Nem az első eset, hogy a facebook uralmára törnének a vetélytársak, de az mindenképp ambíciózus tervnek tűnik, hogy egy ennyire specifikus piacban látnak a fejlesztők fantáziát. Főként úgy, hogy az egykori iWiW fénykorában még a facbook akkori fejlesztéseit is túlszárnyalta, végül mégis a globális óriás győzött.

Hogy mindezek után valóban van-e értelme új felületet indítani? Ennek jártunk utána a 2021-es év első podcast adásában. Jonatán még az új facebook másolatra is regisztrált, hogy neked első kézből hozza el a tapasztalatait.

Ebben az epizódban végigvettük a cenzúramentesnek hirdetett felület lehetőségeit, buktatóit és saját véleményünk sem rejtettük véka alá.

Ugyanakkor, ha már 2021 első adása volt, kicsit mi is számot adtunk a 2020-as tapasztalatokról. A digitális énünk változásáról. A pandémiás időszak mentális terheiről; valamint apró aktualitásként arra botrányra is kitértünk, ami az otthoni biztonsági kamerák felvételeinek internetes elérése okozott. Történetesen, hogy Európa szerte sok tízezer, Magyarországon is sok ezer olyan internetre kötött kamera képe érhető el bárki számára, amely épp a családok biztonságérzetét lenne hivatott biztosítani. Az erről szóló tanulmányt, itt érheted el.

Hallgasd meg az adást további nyolc különböző lejátszó egyikével, ami neked a legkedvesebb. Extra tartalmakért pedig csatlakozz podcastünk facebook csoportjához. Ajánlj minket másoknak is!

Dávid

Dávid

Hozzászólnál? Itt az alkalom!
Share on facebook

hallgass minket.

Elindult a REVISE podcast csatornája.

Beszélgetések a digitális kor kihívásairól, a generációk tükrében.

Kéthetente új résszel jelentkezünk! Addig is, hallgasd meg legutóbbi adásunk. Kattints a fenti ikonok egyikére!

legújabb bejegyzések.

csatlakozz közösségünkhöz.