Barion Pixel

Posztolom, lájkolom, utálom – a közösségi média árnyai

Ráírnál egy barátodra? Láttál egy jó poént? Kikapcsolnál a hétköznapi mókuskerékből? Valószínűleg Te is a telefonod után nyúlnál először. Akkor mégis minden lehetőségével együtt, miért tud így lehúzni minket a közösségi média?

Évadindító epizódunkban visszanéztünk saját nyári élményeinkre. Az online lét és offline tapasztalatok sűrűjében arra kerestük a választ, milyen összefüggés van a közösségi média és a mentális egészség között.

Ha szeretünk posztolni és várjuk mások megerősítő kedveléseit, miért borulunk meg mások mesébe illő életétől. Ha már elfogadjuk, hogy a facebookon, instagramon vagy bármelyik másik felületen mindenki a legjobb arcát mutatja; mégis miért húz le az amit eredetileg inspirálónak hittünk.  Az influencerek akiket azért követünk, hogy felnézzünk rájuk, tanuljunk tőlük, mikor váltak saját irigységünk, depressziónk előidézőjévé?

A tudatosság, önkontroll, önismeret bizonyos szintjét elérő felnőttek mégis identitás keresővé válnak. Keresik a talajt a talpuk alatt, hiszen a régi barátok, akikkel kapcsolatot akartunk tartani, mára irigységünk és féltékenységünk tárgyai lettek. A követésre érdemes sztárok a kisebbségi komplexusunk tárgyai lettek.

Posztolok, lájkolok, utálom. És mit tudunk tenni? Hát néhány tippünk nekünk is van. De bízunk benne, hogy a beszélgetés végén, neked is eszedbe jut még pár megoldás. Így a holnapot kiegyensúlyozottabban kezded.

Hallgasd meg az adást további nyolc különböző lejátszó egyikével, ami neked a legkedvesebb. Extra tartalmakért pedig csatlakozz podcastünk facebook csoportjához. Ajánlj minket másoknak is!

Dávid

Dávid

Hozzászólnál? Itt az alkalom!
Share on facebook

hallgass minket.

Elindult a REVISE podcast csatornája.

Beszélgetések a digitális kor kihívásairól, a generációk tükrében.

Kéthetente új résszel jelentkezünk! Addig is, hallgasd meg legutóbbi adásunk. Kattints a fenti ikonok egyikére!

legújabb bejegyzések.

Flexing – értékem mások szemében

Az utóbbi időben elég sokat foglalkoztam a befektetésekkel, úgy mint ingatlan, kötvény vagy részvény. Természetesen akarva-akaratlanul is szembe jött velem a kriptovaluták világa. Kicsit beleástam magam, majd úgy döntöttem, vásárolok valamennyit és meglátjuk mi lesz. Így találkoztam az NFT-k birodalmával, a metaverzum kifejezéssel és még sorolhatnám.

Olvass tovább »

csatlakozz közösségünkhöz.